Dieren en planten

In mijn rubriek dieren vind je foto’s van gewervelde en ongewervelde dieren.

Overal waar ik kom met mijn camera speur ik naar dieren en wil ik die zo natuurlijk mogelijk vastleggen op de foto.

Er zijn onnoemelijk veel dieren op de wereld en als je naar de verschillende rubrieken kijkt vormen de insecten een belangrijke groep die weer onder te verdelen is in (bid)sprinkhanen, bijen en hommels, kevers en tenslotte libellen en juffers. Hoewel vlinders natuurlijk ook een insect zijn, heb die in een aparte categorie gezet. Ik ben echt ‘gek’ op vlinders en die wil ik graag extra aandacht geven.

Naast de ongewervelde insecten zijn er 3 categorieën gewervelde dieren; reptielen en amfibieën, vogels en zoogdieren.

Vogels krijgen ook veel aandacht; zelfs van achter mijn slaapkamerraam. Ik ben in diverse landen vogelreis geweest. Vandaar de uitsplitsing bij de categorie vogels die van Costa Rica, Helgoland, Marokko, Texel, Nederland heb uitgelicht. Omdat ik veelvuldig op Texel ben en daar veel vogels fotografeer staan die in een apart tabblad. De rest is te vinden in het tabblad Diversen; denk daarbij bijvoorbeeld aan vogels uit de Europese berggebieden, Nepal.

Planten vormen een ander aandachtspunt van mij. De bloemen hebben een ongekende schoonheid en een veelheid aan vormen en kleuren. Dat vraagt om veel fotograferen, waarbij de orchideeën een bijzondere aantrekking voor mij hebben.

Tot slot de paddenstoelen. Met hun geheimzinnige levens in de vorm van onzichtbare schimmeldraden in de bodem en op veel andere substraten (boom, dode plant of dier) en hun rijke variëteit aan sporenvormende vruchtlichamen wekken ze ieders verwondering.

Scroll Up
error: Content is protected !!